Walne zebranie członków klubu – 29 marca 2014

Odbyło się Nadzwyczajne Walne Zebranie, na którym wybrano nowe władze Klubu: Bogusław Nowakowski – komandor, Agnieszka Johan – sekretarz skarbnik, Kamil Stęplowski – kapitan sportowy, Jarosław Jander d/s technicznych. Do Komisji Rewizyjnej wybrano: Jerzego Miśkowa, który został jej przewodniczącym oraz Klaudię Jaśkiewicz i Krystiana Nawrata.

Prowadzącym spotkanie był Dyrektor Zarządu Wojewódzkiego LOK Ryszard Kasprzyk. Na początku Zebranie nadało oficjalnie i formalnie godność członkowstwa honorowego zasłużonym członkom KW Garland, również tym, którzy odeszli „na wieczną wachtę”. Piotr Radziej i Kamil Stęplowski omówili wyniki sportowe w sezonie 2013. Na pierwszym miejscu wybiły się osiągnięcia – brązowy medal Mikołaja Benesiewicza na Ogólnopolskiej Olimpiadzie Młodzieży oraz mistrzostwo Europy Jerzego Sztyka w kategorii Masters. Zebranie przyjęło rezygnacje z członkowstwa Zarządu złożone w trakcie kadencji. Zebranie nie udzieliło absolutorium za ubiegły rok funkcjonującemu Zarządowi i zorganizowało wybory nowych władz. Postanowiono opracować nowy regulamin Klubu.

Wybrany Zarząd na swoim pierwszym posiedzeniu podzielił między wybranych funkcje oraz przyjął w poczet członków klubu Ireneusza Łysika.

Dziękuję wszystkim, którzy obdarzyli mnie zaufaniem i życzę, byśmy często i miło spotykali się w naszym klubowym obiekcie! Ahoj!

Komandor Bogusław